A Travellerspoint blog

Morgentur i Chinatown og sighteseeing i San Francisco

En ordentlig turistdag med cable car, tur på Fishermans Wharf og morgentur i Chinatown.

26.6
Jeg våknet så tidlig og fikk ikke sove mer mandag morgen, så da klokka ble halv seks og det begynte å lysne ute gikk jeg en tur ut. Litt skummelt å skulle gå alene i en amerikansk storby om natten, men jeg passet på å holde meg til gater der det var flere andre. Tåka lå tung over byen og jeg kunne ikke se toppen på de høye bygningene. Utenfor et forretningsbygg møtte jeg en mann med et pappkrus med kaffe og en stor, rosa doughnut-eske i hendene. Det er altså ikke bare i amerikanske politiserier folk spiser sånt til frokost.

Jeg gikk mot Chinatown, for jeg håpet på å få se Tai-chi i parken. Parken fant jeg, men det sto bare en gammel dame og bøyde og tøyde da jeg kom. Derfor tok jeg en liten tur rundt i strøket, ned den ene gaten og opp den neste. Plutselig var det italienske flagg på lyktestolpene og i vinduene ble det reklamert for ”Nude girls 24/7” og ”100 % porn”. Bestemte meg raskt for å å snu og komme meg tilbake til Chinatown da!

Nå var det flere mennesker som bedrev morgengymnastikk i parken, så jeg satte med ned på en benk og så på. Følte meg ikke s smart, som tilskuer, men det var en opplevelse. Etter en stund kom en gammel mann bort til benken min og satte fra seg noe. Det var tydeligvis trim-lederen, for han satte på skingrende, kinesisk musikk på en kassettspiller, klappet i hendene og alle kom bort. Jeg hadde håpet på rolig tai chi i morgentåken, men 15 eldre kinesere som trimmet til kinesisk popmusikk var også verd å få med seg.

Etter en stund tuslet jeg hjem mot hotellet. Nå var det lyst og tåken hadde lettet en god del. Foran hotellet fant jeg Stemor som heller ikke fikk sove mer. Samboer’n ble vekket med kaffe på sengen og hele familien spiste frokost i åtte-tiden. Kryss i taket!

morgen.jpg

Dagen brukte vi på sightseeing i San Francisco. Vi kjørte Cable Car til Fishermans Wharf, som var en turistfelle, men det var hyggelig å gå og titte. Dessverre var alle turene til Alcatraz utsolgt, men vi fikk oss en båttur rundt Alcatraz og under Golden Gate-broa. Tåka kom rullende inn fra havet, så vi så ikke så mye av Golden Gate, men det var gøy å ha vært der.

wharf.jpg

goldengate.jpg

alcatraz.jpg

Det var også gøy å se sjøløver ved Pier 39. Der spiste vi også lunch. Jeg bestilte ”crabcakes” som San Franscisco er berømt for og det var utrolig godt! Etterpå tittet vi i souvernirbutikker og sjokoladefabrikkens utsalg.

sjolove.jpg

sjokolade.jpg

Etter hvert tok Far og Stemor en taxi tilbake til hotellet, mens den yngre garden gikk opp gjennom Little Italy. Vi fant en italiens isbar hvor det selvfølgelig ble et stopp. Jeg valgte chocolate-coconut og mint-is. Yummy!

Videre gikk vi gjennom markedsgaten i Chinatown, der solgte de alt fra mystiske frukter til tørkede sjøhester.

Om kvelden gikk vi til Union Square for å spise middag. Det viste seg imidlertid at det var shoppingstrøket i byen og det var få restauranter der. Til slutt endte vi på en ekte amerikansk Diner. Jeg satt og tenkte på Grease-filmen mens Samboer’n fikk assosiasjoner til Pulp Ficiton. Far var ikke så veldig fornøyd, men det var det eneste vi fant. Det hjalp dessuten at maten var knallgod.

Posted by anneks 19:36

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint